ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі Овочі та фрукти

ДК 021:2015: 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи (цибуля , томати свіжі, огірки свіжі, капуста білокачанна, буряк, морква,яблука,лимони,гарбуз,банани,груші).

, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань

Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №15 «Гуцулочка» Івано-Франківської міської ради

76002,   Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Нова, 19

Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Овочі, фрукти та горіхи (Овочі та фрукти: буряк столовий, морква, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, гарбуз, яблука, банани)Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи

Вид процедури закупівлі:відкриті торги згідно пункту 37прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами та з урахуванням положення Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (надалі – Особливості).

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 161445,00 грн.  з ПДВЦибуля  400 кг;

Томати свіжі 300 кг;

Огірки свіжі 300 кг;

Капуста білокачанна 800 кг;

Буряк 800 кг;

Морква 700 кг;

Гарбуз 300кг;

Лимони 70кг;

Банани 600кг;

Яблука 1200кг;

Груші 150кг

Місце поставки: 76002, Україна, м. Івано-Франківськ, вул. Нова, 19

технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі – технічні вимоги до предмета закупівлі

Замовник самостійно визначає необхідні  технічні характеристики предмета закупівлі виходячи зі специфіки предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства.

В місцях де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз «або еквівалент».

Якщо замовник посилається в тендерній документації на конкретні маркування, протокол випробувань чи сертифікат, він зобов’язаний прийняти маркування, протоколи випробувань чи сертифікати, що підтверджують відповідність еквівалентним вимогам та видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством.

Обгрунтування: у замовника є необхідність у закупівлі товару даного виду, оскільки за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідає вимогам та потребам замовника. Тому, для дотримання принципів Закону, а саме максимальної економії та ефективності замовником було прийнято рішення  провести закупівлю саме даного виду товару.

Технічні вимоги до предтмета закупівлі:

 

Найменування товару Характеристики Од.вим. К-сть
1 Томати свіжі Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України. Зовнішній вигляд: томати свіжі, цілі, здорові, чисті, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками.  Ранніх та середньостиглих сортів (Перший товарний сорт) Колір червоний. Пакування ящик картонний не більше 20 кг.  Без ГМО. кг 300
2 Огірки свіжі Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України. Зовнішній вигляд:            огірки свіжі, цілі, здорові, чисті, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками.  Ранніх та середньостиглих сортів (Перший товарний сорт) Колір зелений; світло-зелений.  Без ГМО. кг 300
3 Капуста білокачанна Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.Товарний сорт – перший.   Зовнішній вигляд: головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, без пошкоджень шкідниками, зачищенні до щільно прилеглих зелених або білих листків. Без стороннього запаху та присмаку. Без ознак гнилі. Капуста білоголова свіжа. Без ГМО. кг 800
4 Цибуля

 

Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.  Зовнішній вигляд: перо цибулі повинно бути зеленого кольору,  скріплені у пучки. Не допускаються пов’ялі, огрублі, пожовтілі, загнилі,  забруднені листя, домішки других рослин. Упаковка – поліетиленовий пакет.   Без ГМО. кг 400
5 Буряк

 

Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.  Зовнішній вигляд:ко-ренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи,  м’якуш соковитий, темно-червоного відтінку (залежно від особливостей ботанічного сорту); допустимі коренеплоди з вузькими рожевими кільцями не більше ніж 10% відносно всієї маси. Смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку.

Фасування: мішки, ящики, сітки; тара повинна відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень.Товар повинен бути упакований у сітки.  Без ГМО.

кг 800
6 Гарбуз

 

Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.   Гарбуз має бути свіжим, чистим, зрілим, не пошкодженим, без гнилі, типової форми. Фасування ящики, сітки, контейнери; тара повинна відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень. Без ГМО . кг 300
7 Морква

 

Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.  Зовнішній вигляд: коренеплоди свіжі, сухі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типові для даного сорту форми і забарвлення, допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Колір: оранжево-червоний, жовтий.Смак та запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку.

Фасування: мішки, ящики, сітки; тара повинна відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень.  Без ГМО.

кг  700
8 Лимони Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.  Зовнішній вигляд:Лимони повинні бути свіжі, без ознак гнилі, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень. без сторонніх присмаків, запахів, зрілі. Без ГМО . кг 70
9 Банани Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.  Банани повинні бути свіжі, здорові, чисті, не в’ялі, без будь – яких пошкоджень, достатньої зрілості. Запах притаманний стиглим бананам, смак солодкий. Плоди із зеленувато-жовтим, жовтим забарвленням шкірки, але не перезрілі, щільні, м’якоть кремова. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Без перевищеного вмісту хімічних речовин. Всі банани партії мають бути приблизно однакового розміру. Розмір середній, відповідно до сорту повинні відповідати ботанічному сорту.

Фасування: ящики, контейнери, упаковані у плівку. Без ГМО .

кг 600
  Яблука Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.  Зовнішній вигляд: плоди однакові за формою, забарвленням, без пошкоджень шкідниками, хворобами і т.д., не в’ялі. Запах і смак: яблучний, притаманний ботанічному сорту. За швидкістю визрівання: літні, осінні, зимові.

Фасування: ящики, сітки, контейнери; тара повинна відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень. Без ГМО .

кг 1200
  Груші Відповідно до ДСТУ, ТУ та інших документів,що діють на території України.  Зовнішній вигляд: плоди однакові за формою, забарвленням, без пошкоджень шкідниками, хворобами і т.д., не в’ялі. Запах і смак:  притаманний ботанічному сорту м’якоть зерниста, світло-жовта (кремова), солодкого смаку.

Фасування: ящики, сітки, контейнери; тара повинна відповідати характеру товару і захищати його від пошкоджень. Без ГМО .

.

 

кг 150

 

Інші вимоги:

 

  1. Постачальник повинен постачати продукти харчування протягом термінів їх придатності до споживання, що визначені нормативними документами для певних видів продуктів та відповідати всім встановленим вимогам. Термін придатності на момент поставки повинен складати не менше 85% загального терміну придатності та споживання.
  2. Постачальник зобов’язаний здійснювати реалізацію продуктів харчування з наявністю документів про їх якість та безпеку.
  3. Продукти харчування повинні мати декларацію виробника, або посвідчення про якість, або експернтий висновок, або інший рівнозначний документ до кожної партії поставки товару. Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, але всі витрати пов’язані із заміною товару несе постачальник.
  4. Товар повинен доставлятися спеціалізованим автотранспортом, який відповідає санітарним нормам щодо транспортування харчових продуктів
  5. Товар поставляється у кількості згідно поданої напередодні заявки, з розвантаженням на території Замовника.
  6. Розвантаження товару здійснюється за рахунок Учасника. Учасник разом з продукцією надає Замовнику накладну на товар, документ, який підтверджує якість товару, та всю супровідну документацію на кожну партію товару згідно вимогами діючого законодавства.

У складі своєї пропозиції учасники надають гарантійний лист про відповідність запропонованого товару зазначеним вище вимогам, а також гарантійний лист про дотримання зазначених вище вимог щодо порядку реалізації продукції.

  1. У складі пропозиції учасники мають надати довідку у довільній формі за власноручним підписом уповноваженої особи Учасника щодо зобов’язань дотримуватися Учасником вимог чинного законодавства із захисту довкілля під час постачання товару, що є предметом закупівлі.

 

 

1.Овочі та фрукти (далі – Товар), які будуть постачатися Учасником-переможцем за укладеним за результатами проведених відкритих торгів договором про закупівлю, повинна відповідати умовам ДСТУ, ТУ України, які встановлені для даного виду продукції. Товар не повинен містити ГМО, шкідливі та токсичні речовини. Показники якості повинні відповідати вимогам діючої нормативної документації.

  1. Якість Товару, умови та організація поставки Товару повинні відповідати нормам:

 

  1. При поставці Товару кожна партія повинна супроводжуватись документом, який підтверджує його походження, свіжість, якість та безпечність (посвідченням про якість / декларацією виробника / експертним висновком). Подані документи повинні бути чинними на момент поставки Товару.

Товар за предметом договору в обов’язковому порядку повинен супроводжуватися товарно-транспортною (видатковою) накладною.

Документи, що супроводжують Товар, упаковка Товару повинні містити чітку інформацію про дату виготовлення та термін реалізації Товару.

  1. Доставка Товару повинна здійснюватись спеціалізованим автотранспортом учасника-переможця, який повинен відповідати встановленим гігієнічним вимогам (ст.44 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»).
  2. Умови пакування та маркування продуктів за предметом договору повинні відповідати ЗУ, ДСТУ чи ТУ відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
  3. Товар, що буде постачатись за договором, не повинен мати дефектів товарного вигляду. На час поставки Товар повинен бути придатний до використання. Упаковка (тара) Товару повинна забезпечувати захист і збереження Товару від пошкоджень під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).
  4. Транспортування, доставка, розвантаження та навантаження продукції забезпечується учасником-переможцем за його кошти.
  5. У разі поставки Товару неналежної якості, в якому виявлені дефекти або недоліки, учасник-переможець повинен своїми силами та за свій рахунок усунути виявлені дефекти, недоліки або замінити такий Товар на Товар належної якості.
  6. Порядок розрахунків: безготівковий (після пред’явлення учасником-переможцем належно оформленої у встановленому чинним законодавством порядку видаткової (товарно-транспортної) накладної, яка повинна містити відбиток печатки (крім учасників-переможців, що здійснюють діяльність без печатки згідно з чинним законодавством) та підпис учасника-переможця).

10 Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» всі учасники повинні бути зареєстровані як оператори ринку харчових продуктів.

Відповідно до частини 1 статті 22 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори потужностей (об’єктів), що здійснюють в Україні діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, повинні отримати експлуатаційний дозвіл відповідного головного державного санітарного лікаря, який видається на кожну з таких потужностей (об’єктів), що використовуються для здійснення вищезазначеної діяльності. Потужностям (об’єктам), які потребують експлуатаційного дозволу, присвоюється персональний контрольний (реєстраційний) номер. Потужності (об’єкти) та їх оператори заносяться до реєстру потужностей (об’єктів), який ведеться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я.

Відповідно до частини 2 статті 22 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори потужностей (об’єктів), що здійснюють діяльність з виробництва харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній службі, та  оператори агропродовольчих ринків повинні отримати експлуатаційний дозвіл відповідного головного державного інспектора ветеринарної медицини для кожної з таких потужностей (об’єктів). Потужностям (об’єктам), які потребують експлуатаційного дозволу, присвоюється персональний контрольний (реєстраційний) номер. Потужності (об’єкти) та їх оператори заносяться до реєстру потужностей (об’єктів), який ведеться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади з питань аграрної політики.Реєстри, зазначені у частинах першій і другій статті 22 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» повинні бути доступними для громадськості в електронному та/або іншому вигляді.

 

РОЗРАХУНОК
потреби  за ДК021:2015- – 03220000- Овочі, фрукти та горіхи на 2023 рік
        Цінова пропозиція  
№ п/п Найменування продукту Од.  вим. Кіль-кість кг. ФОП Облещук І.І. ФОП Саранчук І.Д. Середня  ціна Сума
               
1 Цибуля кг 400 25,00 23,00 24,00 9600,00
2 Томати свіжі кг 300 25,00 27,00 26,00 7800,00
3 Огірки свіжі кг 300 38,00 40,00 39,00 11700,00
4 Капуста білокачанна кг 800 17,00 15,00 16,00 12800,00
5 Гарбуз кг 300 40,00 38,00 39,00 11700,00
6 Буряк кг 800 17,00 15,00 16 12800,00
7 Морква кг 700 20,00 23,00 21,5 15050,00
8 Лимони кг 70 74,50 72,50 73,5 5145,00
9 Банани кг 600 68,00 65,00 66,5 39900,00
10 Яблука кг 1200 20,00 22,00 21 25200,00
11 Груші кг 150 65,00 65,00 65 9750,00
  Разом :   3600       161445,00
               

Також для обгрунтування взяті аналогічні закупівлі https://zakupki.prom.ua      , дані інших інтернет ресурсів та ціни в торгових мережах міста Івано-Франківськ Метро, Сільпо, Велмарт

 

Уповноважена особа  _____________Ніна ЮЩИШЕН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Solve : *
27 − 17 =